Poniedziałek, 27.01
Śniadanie – ok. 330 kcal
Chleb mieszany z masłem, chudą szynką drobiową, pomidor, szczypiorek, mleko lub herbata z cytryną, jabłko.
Składniki: chleb (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól); szynka (mięso drobiowe, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana, substancje konserwujące); pomidor, szczypiorek, masło 82%, mleko, herbata, jabłko.
Obiad – ok. 490 kcal
Zupa solferino z ziemniakami, natką pietruszki, ryż na mleku z mango.
Składniki: zupa: porcja mięsna, marchew, seler, por, cebula, pietruszka (nać i korzeń), koncentrat pomidorowy, ziemniaki. Ryż, mleko, brzoskwinia, ananas, jabłko. Kompot: jabłko, śliwka, rabarbar.
Podwieczorek – ok. 130 kcal
Pieczywo, masło, pasta ze słonecznika z pomidorami, herbata.
Składniki: pieczywo (mąka pszenna, mąka żytnia, zakwas żytni, drożdże), masło 82%, słonecznik, suszone pomidory, herbata czarna, cytryna, cukier.
Wtorek, 28.01
Śniadanie – ok. 330 kcal
Weka z dżemem i masłem, płatki owsiane na mleku, banan.
Składniki: weka (mąka pszenna, olej roślinny, margaryna, sól, drożdże), masło 82%; dżem – owoce, substancje żelujące, cukier; płatki owsiane, banan.
Obiad – ok. 490 kcal
Zupa ogórkowa z ryżem, kotlety z mięsa mielonego i fasoli, purée kalafiorowo-ziemniaczane, buraczki z chrzanem.
Składniki: zupa: porcja rosołowa, marchew, seler, por, cebula, pietruszka (korzeń i nać); pulpety – mięso wieprzowe, mięso drobiowe, ziemniaki, buraczki czerwone, fasola. Kompot: śliwka, jabłko, gruszka, agrest.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Koktajl owocowy, chrupki.
Składniki: mleko, jogurt grecki, mango; kaszka kukurydziana.
Środa, 29.01
Śniadanie – ok. 320 kcal
Chleb mieszany z masłem, schab pieczony, papryka, herbata lub mleko, jabłko.
Składniki: chleb (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól); schab (mięso wieprzowe, izolat białka sojowego, skrobia ziemniaczana); papryka; jabłko; herbata, mleko.
Obiad – ok. 460 kcal
Krupnik z natką pietruszki, spaghetti napoli z warzywami, kompot.
Składniki: porcja mięsa, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka (korzeń i nać), seler, por, cebula, kasza, ziemniaki; makaron (mąka pszenna, jaja), przecier pomidorowy, śmietana 12%, papryka, marchewka, przyprawy, pieprz, sól, czosnek. Kompot: śliwka, jabłko, porzeczka.
Podwieczorek – ok. 130 kcal
Andrut z marmoladą, kawa zbożowa.
Składniki: wafel tortowy (mąka pszenna, olej, woda); marmolada: jabłko, morela, czarny bez, substancje żelujące; mleko, kawa Inka (jęczmień, cykoria, żyto).
Czwartek, 30.01
Śniadanie – ok. 330 kcal
Zupa mleczna z makaronem, bułka grahamka z masłem i dżemem truskawkowym, mus.
Składniki: mleko; makaron (mąka pszenna, jaja, woda); bułka grahamka (mąka pszenna, woda, otręby pszenne, olej roślinny, drożdże, sól, płatki ziemniaczane); masło 82%; dżem – owoce, substancje żelujące, cukier; mus jabłkowy.
Obiad – ok. 490 kcal
Ryż na rosole, eskalopki, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki.
Składniki: zupa – porcja rosołowa, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, ryż; eskalopki – mięso drobiowe, olej rzepakowy, jaja, mąka pszenna, przyprawy; ziemniaki; kapusta biała, marchew, czerwona cebula, szczypiorek. Kompot: śliwka, agrest, gruszka.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Faworki, kawa zbożowa.
Składniki: mąka pszenna, jaja, śmietana kwaśna, olej, cukier puder. Kawa Inka (jęczmień, cykoria, żyto).
Piątek, 31.01
Śniadanie – ok. 330 kcal
Chleb mieszany, twarożek ze szczypiorkiem, dżem morelowy, kawa z mlekiem, marchewka do chrupania.
Składniki: chleb (mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól); ser biały, szczypiorek; dżem – owoce, substancje żelujące, cukier; kawa: jęczmień, cykoria, mleko.
Obiad – ok. 580 kcal
Zupa grysikowa z warzywami, pierogi ruskie ze szpinakiem, kompot owocowy.
Składniki: porcja rosołowa, marchew, pietruszka (korzeń i nać), seler, por, cebula, fasolka szparagowa, kasza manna, śmietana; pierogi: mąka pszenna, jaja, ser biały, ziemniaki, cebula, przyprawy. Kompot: śliwka, gruszka, agrest, jabłko.
Podwieczorek – ok. 131 kcal
Pizza z tuńczykiem.
Składniki: ciasto (mąka pszenna, drożdże, sól, jaja, woda); ser żółty, mleko, papryka, keczup, kukurydza konserwowa, tuńczyk.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE.